+30 697 911 3366 info@therianos.gr

Μια εμπειρία πραγματικά γεμάτη γνώση για τα πολύτιμα προϊόντα της Ελληνικής γης

 

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο βιολογικό αγρόκτημα μας, μπορείτε να συμμετέχετε στις διάφορες αγροτικές εργασίες και δραστηριότητες. Μπορείτε να ταΐσετε τα οικόσιτα ζώα του αγροκτήματος, να μας βοηθήσετε να φυτέψουμε τους βιολογικούς λαχανόκηπους, να κλαδέψουμε τις ελιές και τα δέντρα του κτήματος και να περιποιηθούμε τα αμπέλια μας και τις ελιές. Όλα αυτά συνδυασμένα ανανεώνουν και ηρεμούν την ψυχή και το σώμα. Ανεκτίμητα δώρα για τον άνθρωπο, που προσφέρει η δραστηριότητα και η φύση.

Ελάτε στην φάρμα μαςΓνωρίστε τα προϊόντα μας

Από γενιά σε γενιά συνεχίσαμε την παράδοση, σεβαστήκαμε την γή και το περιβάλλον δημιουργώντας κάτι το ξεχωριστό.

Μέσα σε μια πανέμορφη φάρμα, που διατηρεί ανέγγιχτη την ομορφιά και την έκφραση της φύσης, η οικογένεια Θεριανού ζει από την αγροτική καλλιέργεια και παράγει η ίδια τα προϊόντα της διατροφής της.

Λαχανικά και φρούτα, λάδι, κρασί, σταφύλια, μηλιές, κυδωνιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, καρυδιές και πολλά είδη λουλουδιών καλλιεργούνται σε αφθονία από την οικογένεια.

Η οικογένειά μας αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του βιολογικού κτήματος σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά μια ελληνική οικογένεια και να πάρουν μέρος στις εργασίες ενός αγροκτήματος που ακολουθεί τη βιολογική καλλιέργεια.

Εμπειρία μοναδική που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να γευτούν πρώτοι τα μοναδικά προϊόντα της ελιάς, της σταφίδας, του σταφυλιού, να δουλέψουν στις εργασίες αυτές και να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική γη και παράδοση.

Ακόμα να γνωρίσουν και να γευτούν τα αγνά προϊόντα μας από κοντά συμμετέχοντας στην παραγωγή τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και στις “Δραστηριότητες

100% παρθένο ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας

“Η οικογένεια Θεριανού έχει το δικό της ελαιώνα σε ένα μικρό χωριό του βουνού Βραχίωνα. Πιστεύουμε, όπως και οι αρχαίοι Έλληνες, ότι τα ελαιόδεντρα και οι ελιές είναι ευλογημένα, ενώ αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να προστατεύσουμε όλα τα οφέλη από το ελαιόλαδο που παράγουμε.

Ακολουθώντας τη γνώση και τις συμβουλές πέντε αιώνων από τους προγόνους μας σχετικά με την καλλιέργεια και την εξαγωγή λαδιού, η οικογένειά μας εργάζεται συνεχώς με σκοπό να παράγει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ελαιολάδου. Η φιλοσοφία μας για τη ζωή, που βασίζεται στην πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο και τον αμοιβαίο σεβασμό, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά πλούσια εδάφη των ελαιώνων μας και την εξαιρετική ποικιλία τους, όλο αυτά μαζί οδηγούν στην παραγωγή ενός εξαιρετικού, παρθένου ελαιολάδου.”

Δημήτρης Θεριανός

“Η αγάπη μας για την ελιά μας έχει δώσει την δύναμη την θέληση και την Γνώση να την καλλιεργούμε με αρχές για την προστασία της και την διατήρηση της για να δίνει το χυμό της σε όλους τους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη που είναι ότι καλύτερο έχουμε για τον οργανισμό μας.”

“Καλλιεργούμε τους αιωνόβιους Ελαιώνες κορωνέϊκης ποικιλίας πάνω από 600 χρονών δέντρα και μια ποιό αρχαία ποικιλία με το όνομα Ντόπια Ζακύνθου που υπολογίζεται πάνω από 2.000 με 2.500 χρόνων.”

Το ελαιόλαδο παραγωγής της οικογένειας Θεριανού δεν υφίσταται κανενός είδους επεξεργασία (ραφινάρισμα) σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής, ενώ έρχεται απευθείας από βιολογικές καλλιέργειες, προκειμένου να διατηρήσει την ανώτερη ποιότητά του.

 

Η εμπειρία, η αγάπη και το μεράκι μας να πετύχουμε την τέλεια ποιότητα στην παραγωγή του λαδιού,  επιβραβεύθηκε επανειλημμένα σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς για τα καλύτερα ελαιόλαδα.

Στο κατάστημα που λειτουργεί μέσα στο αγρόκτημα μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά ελαιόλαδα ή να μας στείλετε την παραγγελία σας:

Το λαδι με υψηλεσ πολυθαινολες

High Polyphenol Λάδι 

Προέρχεται από μίγμα ελαιόκαρπου ποικιλίας Κορονέϊκης και της ντόπιας αιωνόβιας ελιάς.

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΔΙ ΘΗΤΑ

Βιολογικό παρθένο λάδι εξαίρετης ποιότητας

Προέρχεται από αιωνόβιους ελαιώνες με εξαγωγή εν ψυχρώ.

Το βιολογικο σαπουνι

Το παραδοσιακό οργανικό σαπούνι ελαιολάδου

Προέρχεται από εκλεκτές ποικιλίες αιωνόβιων ελαιόδενδρων και είναι ένα  βιολογικό προϊόν.

Βιολογικη κρεμα για το δερμα

Επιδερμική κρέμα με πολλά θρεπτικά οφέλη για το δέρμα

Προέρχεται από εκλεκτές ποικιλίες αιωνόβιων ελαιόδενδρων και είναι ένα  βιολογικό προϊόν.

Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο έχουμε το κλάδεμα της βιολογικής σταφίδας και του αμπελιού. Απαραίτητη εργασία για να έχουμε την καλύτερη ποιότητα σταφίδας και σταφυλιών που θα μας δώσουν το κρασί μας.

“Το μήνα Αύγουστο έχουμε τον τρύγο της σταφίδας και το άπλωμα στα μεγάλα αλώνια, όπως λέγεται το μέρος όπου απλώνουμε τη σταφίδα για την αποξήρανσή της.”

Το Σεπτέμβριο επίσης μπορείτε να πάρετε μέρος στην απίστευτη εμπειρία του τρύγου και το πάτημα των βιολογικών σταφυλιών μας και να δείτε από κοντά τη δημιουργία του βιολογικού κρασιού μας από τις ποικιλίες όπως o κατσακούλιας, η ρομπόλα, ο παύλος σκιαδόπουλος, το σταφιδόκτημα, το γουστουλίδι και το μοσχάτο.
Η παραγωγή του κρασιού αποτελεί ημέρα γιορτής, όπως στις αρχαίες γιορτές του Διονύσου. Στην Ελλάδα η γιορτή της παραγωγής του κρασιού γιορταζόταν πάντα με χορούς και γλέντι. Έτσι και εμείς την ημέρα εκείνη με τη μουσική να παίζει από τα μεγάφωνα του κτήματος μαζευόμαστε όλοι οι φίλοι και αφου τρυγήσουμε, αδειάζουμε τα κοφίνια με τα σταφύλια στο ειδικό μέρος που έχουμε για το πάτημα των σταφυλιών και ονομάζεται λινός. Μπαίνουμε όλοι μέσα ξυπόλητοι και με γέλια αρχίζουμε να πατάμε τα σταφύλια, βγάζοντας το χυμό που ονομάζεται μούστος και μόλις αρχίζουμε να πίνουμε αυτόν τον υπέροχο χυμό που χαρίζει ευθυμία και ευεξία, πατάμε με πιο πολύ κέφι και δύναμη τα σταφύλια. Μοναδική εμπειρία να τη ζήσεις. Πραγματικά υπέροχη.
Αφού τελειώσει το πάτημα των σταφυλιών και έχουμε βάλει το μούστο στα βαρέλια, τρώμε όλοι μαζί και πίνουμε περσινό κρασί.
Ο μούστος θα μείνει στα βαρέλια χωρίς να ανοιχτεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, όπου θα ανοιχτεί και θα δοκιμαστεί από όλους όσους έλαβαν μέρος στο πάτημα, σε μια άλλη γιορτή που γίνεται εκείνη την ημέρα.

 

Στο κατάστημα που λειτουργεί μέσα στο αγρόκτημα μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κρασιά μας (Limited Edition) ή να μας στείλετε την παραγγελία σας:

Το κοκκινο κρασι θητα

Έμπειρος Οίνος

Προέρχεται από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών Ζακύνθου και είναι ένα  βιολογικό προϊόν.

Το ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΘΗΤΑ

Βιολογικό κρασί

Προέρχεται από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών Ζακύνθου με βιολογική επεξεργασία.

Η μαυρη σταφιδα

Βιολογική Σταφίδα

Προέρχεται από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών Ζακύνθου και είναι ένα  βιολογικό προϊόν.