Αγροτουρισμός


 • Βιολογική Φάρμα Θεριανός
 • Οικοτουρισμός στη Ζάκυνθο, λαβετε μέρος σε γεωργικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας!

λαβετε μερος σε γεωργικες δραστηριοτητες κατα τη διαρκεια της διαμονης σας!

Μέσα σε μια πανέμορφη φάρμα, που διατηρεί ανέγγιχτη την ομορφιά και την έκφραση της φύσης ,η οικογένεια Θεριανού ζει από την αγροτική καλλιέργεια και παράγει η ίδια τα προϊόντα της διατροφής της.
Λαχανικά και φρούτα, λάδι, κρασί, σταφύλια, μηλιές, κυδωνιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, καρυδιές και πολλά είδη λουλουδιών καλλιεργούνται σε αφθονία από την οικογένεια.
Η οικογένειά μας αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του βιολογικού κτήματος σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά μια ελληνική οικογένεια και να πάρουν μέρος στις εργασίες ενός αγροκτήματος που ακολουθεί τη βιολογική καλλιέργεια. Εμπειρία μοναδική που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να γευτούν πρώτοι τα μοναδικά προϊόντα της ελιάς, της σταφίδας, του σταφυλιού, να δουλέψουν στις εργασίες αυτές και να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική γη και παράδοση. Ακόμα να γνωρίσουν και να γευτούν τα αγνά προϊόντα μας από κοντά συμμετέχοντας στην παραγωγή τους.
Μια εμπειρία πραγματικά γεμάτη γνώση για τα πολύτιμα προϊόντα της Ελληνικής γης, που προσφέρει ευεξία και χαλάρωση από την επαφή με τη φύση, τη σωματική άσκηση και την ασύλληπτη ομορφιά του τοπίου. Όλα αυτά συνδυασμένα ανανεώνουν και ηρεμούν την ψυχή και το σώμα. Ανεκτίμητα δώρα για τον άνθρωπο, που προσφέρει η δραστηριότητα και η φύση.
Κατά τη διάρκεια της διαμονή σας στο βιολογικό αγρόκτημα μας, μπορείτε να συμμετέχετε στις διάφορες αγροτικές εργασίες και δραστηριότητες. Μπορείτε να ταΐσετε τα οικόσιτα ζώα του αγροκτήματος, να μας βοηθήσετε να φυτέψουμε τους βιολογικούς λαχανόκηπους, να κλαδέψουμε τις ελιές και τα δέντρα του κτήματος και να περιποιηθούμε τα αμπέλια μας και τις ελιές.

  Συγκεκριμένα ανά εποχή
 • Τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο μαζεύουμε τις ελιές του κτήματός μας και παράγουμε το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο της φύσης για τον άνθρωπο και το μεγαλύτερο θησαυρό του κτήματός μας.
 • Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο έχουμε το κλάδεμα της βιολογικής σταφίδας και του αμπελιού. Απαραίτητη εργασία για να έχουμε την καλύτερη ποιότητα σταφίδας και σταφυλιών που θα μας δώσουν το κρασί μας.
 • Το μήνα Μάρτιο κόβουμε τα χόρτα, καθαρίζουμε από αγριόχορτα και κλαδεύουμε τα δέντρα που περιβάλλουν το αγρόκτημα.
 • Το μήνα Απρίλιο έχουμε σκάψιμο στα κτήματα, φυτεύουμε τα βιολογικής καλλιέργειας λαχανικά μας, οργώνουμε τα χωράφια μας.
 • Το μήνα Μάϊο κόβουμε τα χόρτα που είναι τροφή για τα ζώα της φάρμας και τα αποξηραίνουμε για να αποθηκευτούν στο σπίτι των ζωών.
 • Το μήνα Ιούλιο κόβουμε τους μεγάλους βλαστούς από τα κλήματα για να πάρουν αέρα και ήλιο τα κλήματα.
 • Το μήνα Αύγουστο έχουμε τον τρύγο της σταφίδας και το άπλωμα στα μεγάλα αλώνια, όπως λέγεται το μέρος όπου απλώνουμε τη σταφίδα για την αποξήρανσή της.
 • Το μήνα Σεπτέμβριο γυρίζουμε τη σταφίδα στα αλώνια για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές. Μόλις ψηθεί την καθαρίζουμε από τα μικρά ξυλαράκια, τη βάζουμε σε μεγάλες κλούβες και τη μεταφέρουμε στον έμπορο.

Το Σεπτέμβριο επίσης μπορείτε να πάρετε μέρος στην απίστευτη εμπειρία του τρύγου και το πάτημα των βιολογικών σταφυλιών μας και να δείτε από κοντά τη δημιουργία του βιολογικού κρασιού μας από τις ποικιλίες όπως o κατσακούλιας, η ρομπόλα, ο παύλος σκιαδόπουλος, το σταφιδόκτημα, το γουστουλίδι και το μοσχάτο.
Η παραγωγή του κρασιού αποτελεί ημέρα γιορτής, όπως στις αρχαίες γιορτές του Διονύσου. Στην Ελλάδα η γιορτή της παραγωγής του κρασιού γιορταζόταν πάντα με χορούς και γλέντι. Έτσι και εμείς την ημέρα εκείνη με τη μουσική να παίζει από τα μεγάφωνα του κτήματος μαζευόμαστε όλοι οι φίλοι και αφου τρυγήσουμε, αδειάζουμε τα κοφίνια με τα σταφύλια στο ειδικό μέρος που έχουμε για το πάτημα των σταφυλιών και ονομάζεται λινός. Μπαίνουμε όλοι μέσα ξυπόλητοι και με γέλια αρχίζουμε να πατάμε τα σταφύλια, βγάζοντας το χυμό που ονομάζεται μούστος και μόλις αρχίζουμε να πίνουμε αυτόν τον υπέροχο χυμό που χαρίζει ευθυμία και ευεξία, πατάμε με πιο πολύ κέφι και δύναμη τα σταφύλια. Μοναδική εμπειρία να τη ζήσεις. Πραγματικά υπέροχη.
Αφού τελειώσει το πάτημα των σταφυλιών και έχουμε βάλει το μούστο στα βαρέλια, τρώμε όλοι μαζί και πίνουμε περσινό κρασί.
Ο μούστος θα μείνει στα βαρέλια χωρίς να ανοιχτεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, όπου θα ανοιχτεί και θα δοκιμαστεί από όλους όσους έλαβαν μέρος στο πάτημα, σε μια άλλη γιορτή που γίνεται εκείνη την ημέρα.